Zubari u Zagrebu su jedni od prvih koji su implementirali tehnologiju HealOzone u svoju ponudu. Ali, što je to HealOzone? HealoZone je postupak čišćenja zubne površine putem PROPHYflex nastavka, gdje se tada obavlja vizualna klinička dijagnostika oboljelih zubiju. Za dijagnostu koristi se uređaj imena DiagnoDent – koji u krajnjem slučaju kod pacijenta utvrđuje vrstu karijesa te pogodnosti zuba za tretman HealOzoneom. Vrijednosti do 10 za caklinu i do 30 za dentin omogućavaju uspješnu primjenu Healozona, ali sve ispod tih vrijednosti nažalost nije preporučljivo obaviti liječenje. Ako vas zanima točan način rada, onda možemo reći da HealOzone proizvodi ozon iz zraka koji je u normalnom okruženju, a uz pomoć generatora ozona, nakon uporabe generator, pretvara ozon u kisik i ispušta u okolinu.

HealOzone

Prilikom primjene HealOzona vrši se kratko (10 – 40 sekundi) izlaganje karijesom zahvaćene površine plinom. Priliko izlaganja plinu zub je obuhvaćen posebno izrađenom sterilnom silikonskom kapicom, gdje se, nakon izlaganja, na tretirani zub stavlja reducirajuća otopina koja je zajedno s kasnijom kućnom primjenom mineralizacije nužna za uspješan tijek liječenja. Odnosno, malo detaljnije, posebna pasta služi za remineralizaciju zubnog tkiva koje nakon izlaganja uređaju omekša, pa je potrebno ponovno otvrdnuti zub. Pacijent bi po svim pravilima trebao redovito čistiti zube HealOzone pastom te ispirati HealOzone otopinom, od prilike dva puta dnevno – što prepručuje svaki zubar, odnosno stomatolog. Jednom prije spavanja, drugi put nakon spavanja.

Nakon što se pacijent vrati kući i provede od 4 do 12 tjedana unutar svoja četiri zida, prateći njegu lijecenih zubi, odnosno remineralizaciju, radi  se provjera aparatom Diagnodent koji utvrđuje eliminaciju karijezne lezije. HealOzone se pokazao potpuno učinkovitim za početne stadije nastanka karijesa.

Osnovna prednost HealOzone tehnike je potpuni nedostatak boli i brušenja. Djeca koja svoje posjete zubaru započinju nakon otkrivanja ove tehnologije u potpunosti drugačije doživljavaju odlazak zubaru. Nema više plaća, dernjave ili nepotrebnih scena. Za njih to više nije bolno i traumatično iskustvo.  HealOzone je postupak koji u djece i ranih stadija karijesa u odraslih, omogućava tretman površina zahvaćenih karijesom bez bušenja i brušenja zdravog zubnog tkiva.

HealOzone omogučava djeci da zaborave na plombe, a u postupku izlaganja karijesa ozonu nema strahova i boli – sve je gotova unutar jedne minute. Postupak koji ne uključuje bol, a to je za najmlađe pacijente još i važnije jer povjerenje prema osobnom zubaru donosi lijepi osmjeh, svjež zadah i zdrave zube za cijeli život.

Naravno, ova tehnika nije zamišljena tako da sada bez problema svoju djecu hranite raznim slatkišima i ostalim „pomagaćima“ u cijeloj priči o karijesu. Nasuprot, učite ih zdravoj prehrani i vodite svakodnevno zubaru na pregled, kako bi shvatili to kao naviku i odlazili bez ikakvog straha, jer, brušenja nema! Ali naravno, prije bilo kakvog koraka svakako vam preporučujemo da se konzultirate s vašim zubarom, neovisno bio zubar u vašem gradu ili u gradu Zagreb.

Zubar u Zagrebu i Healozone objavljen je na blogu zubaruzagrebu.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s