Zubari u Zagrebu vjerojatno najviše svog prometa ostvaruju upravo na ovom pothvatu. Izbjeljivanje je ono što se većina odluči u nekim srednjim ili kasnijim godinama, jer su tamni zubi općenito društveno neprihvatljivi, a ujedno i pridonose cijelokupnom dojmu koji kao osoba ostavljate. Stoga, krenimo redom, prvo započinjemo s metodom EZLASE , kao i By Light:

zubar u zagrebu
zubar u zagrebu

Lasersko izbjeljivanje  EZLASE aparatom

Najnovija generacije LASER SMILE aparata koji je rodom iz američke tvrtke BIOLASE. Predstavlja minimalno invazivan postupak koji već nakon prvog tretmana ostvaruje rezultate koji su vidljivi, dok će se s drugim tretmanom ostvariti prava bijelina zubi. Dosta je čest postupak kod mnogih zubara u Zagrebu.

Zoom tehnologija odnosno takozvana tehnologija “By light”

Sam naziv ove tehnologije daje pacijentu za naslutiti o cemu se radi. Naime, pacijentovi zubi se prepuste plavoj svjetlosti na 40 do 60 minuta, koliko i traje cijeli tretman, gdje se aktivira gel vodikovog peroksida koji pri tome oslobađa veliku količinu topline. Najčešće ova metoda nije toliko ugodna za krajnjeg pacijenta koliko je EZLASE, a također ga ponekad pacijenit zamijene za laserskim izbjeljivanjem – što on nikako nije.

“Noćno” izbjeljivanje

Jedna od onih metoda “za kod kuće” u kojoj pacijent pomoću gela i individualne udlage nosi cijelu stvar preko noći. Ova metoda nije pod kontrolom stomatologa i zato se ne preporučuje. Posljedice su takve da većina pacijenata pretjera s preparatom što zatim rezultira visokoj osjetljivosti zubi i zubnog mesa oko njih.

Prirodnim putem

Čuli ste vjerojatno za razne varijacije koje uključuju sodu bikarbonu, limun i ocat – kategorija od koje najčešće pacijenti imaju najmanje koristi. Nemojte pokušavati izbijeliti vaše zube ovom metodom, ignorirajte sve časopisa i modne portale koji vam tvrde da će te uz ovaj postupak dosegnuti do vaših rezultata u manje od 2 tjedna – jer nećete.

Paste za izbjeljivanje

Paste ove vrste koriste se ISKLJUČIVO za održavanje bijeline zubi koji su već prethodno izbijeljeni u ordinaciji na profesionalan način. Dakle nemojte ih koristiti za izbjeljivanje, nego samo i isključivo samo ako ste već izbijelili vaše zube.

Pjeskarenje zubi metodom “Air Flow”

Postupak koji traje od 25 do 30 minuta, a rezultira površinskim uklanjanjem plaka i mekih zubnih naslaga. Provodi se obavezno prije profesionalnog izbjeljivanja. Prije početka se pružaju sve potrebne informacije o samom postupku kao i detaljima oko rezultata. Treba naglasiti da nije svaka osoba potencijalni kandidat za izbjeljivanje zubi. Zubi žute i i žuto-smeđe nijanse se lakše izbjeljuju od plavo-sivih nijansi. Nakon izbijeljivanja obavezno se zubi impregniraju fluorom i koriste se paste za reminelarizaciju zubi. Ali naravno, prije bilo kakvog koraka svakako vam preporučujemo da se konzultirate s vašim zubarom, neovisno bio zubar u vašem gradu ili u gradu Zagreb.

“Metode izbjeljivanja zubi” objavljene su na blogu Zubar u Zagrebu

Advertisements

One response »

  1. […] nedavno obogaćen videom prikazuje kako se zubi tretiraju tehnologijom ZOOM, o kojoj smo pričali u prošlom članku, slobodno bacite pogled i informirajte se o načinu izvođenja, vjerujemo da niste nikada […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s