Zubari u Zagrebu svim svojim starijim pacijentima savjetuju da se njihovo dijete treba što češće voditi stomatologu, neovisno o tome ima li problema sa svojim zubima ili ne.  Prva posjet djeteta stomatološkoj ordinaciji treba biti dobro osnovan kako bi se postigla buduća, nesmetana suradnja djeteta sa svojim zubarom u Zagrebu.  Cijeli posjet treba biti tako isplaniran da bude ugodno iskustvo za dijete, isplanirajte cijelo popodne s nekom dodatnom manifestacijom ili događajem, tako da fokus ne bude na stomatologu, nego čisto onako, usputna radnja koja se obavlja zato jer “se mora”.  Treba razbiti predrasude koje djeca najčešće imaju. Naravno, ako dijete dolazi s bolom ili nekim drugim akutnim stanjem, pri prvom posjetu se mora ukazati prva pomoć – što će biti bolno za dijete, a samim time i neugodno iskustvo. Upravo zbog toga velika odgovornost leži na roditeljima da omoguće prvi kontakt djeteta sa stomatologom prije pojave bolnih stanja.

zubar u zagrebu

zubar u zagrebu

Zubar u Zagrebu pomaže, on ne odmaže

U pripremi prve posjete, kao što je već rečeno, značajno mjesto zauzimaju i sami roditelji. Priprema djeteta za stomatologa u Zagrebu počinje od ranih dana, nevezano za samu prvu posjetu. Roditelji bi trebalo da su u kontaktu sa stomatologom još od prve godine, prije nego vašem mališanu krenu izbijati prvi zubići. Na taj način stomatolog će biti upoznat sa stanjem oralnog zdravlja i moći će davati savjete o eventualnim preventivnim postupcima koji su neophodni za očuvanje zdravlja usta i zuba vašeg mališana – vrlo bitna stavka u cijelom odrastanju.

Također, roditelji trebaju imati na umu kako sva loša iskustva sa zubarim u Zagrebu treba ostaviti za priče u kojima dijete ne sudjeluje. Nikako pričati loše o zubarima, doktorima, cjepljenju ili bilo čemu povezanom dok je dijete u blizini. Stvara se loša slika oko cijelog sustava, koji je tu ne da naškodi djetetu, nego mu pomogne. Ispred djeteta nikada ne treba pričati u negativnom kontekstu o zdrastvenim ustanovama, a posebno ne smiju zastrašivati djecu injekcijama, vađenjem zuba i sl. Djeca ove priče znaju da preuveličavaju zbog čega se kod njih stvara strah (fobija) od stomatologa, a to ne želimo zar ne? Stoga, ukoliko imate već mališana koji je napunio dva mjeseca života, svakako ga vodite na redovnoj bazi, jednom kvartalno, čisto reda radi, vašem zubaru u Zagrebu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s